Wasvoorschriften en behandeladvies


Kleding en producten;

Uiteraard is het beste om alle nieuwe producten eerst apart te wassen (handwas 30 graden) ivm nieuwheid van het stof en het mogelijk afgeven van de kleuren.

De handdoeken met naam dienen altijd eerst gespoeld te worden ivm het voorkomen van krimpen van het kattoen wat voor de letters word gebruikt en ter voorkoming van het afgeven van de kleuren

Behandeladvies:

Slijtage / schade producten

Bij de vervaardiging van de produkten van Zus & Lief worden modestoffen en vilt gebruikt. Deze zijn niet bestand tegen vocht en langdurige regen of langdurig in de volle zon.

O.a. de handgemaakte vlaggen dienen bij vochtig weer binnengehaald te worden. Zus & Lief  stelt zich niet aansprakelijk voor schade  of verkleuring aangebracht door weersomstandigheden of vocht.


Producten die bedrukt zijn dienen binnenste buiten gewassen te worden.

Deze moeten ook ( indien strijken mogelijk) aan de binnenkant gestreken worden, ga nooit met een strijkijzer rechtstreeks op de bedrukking. De bedrukking gaat dan smelten.

Ook kan bedrukking niet tegen vocht, b.v. bij voetbalshirts die vochtig zijn van bv zweten het advies om deze te laten luchten of direct te wassen. Laat ze iig. niet vochtig liggen dit komt de bedrukking niet ten goede.

Na verloop van tijd kan de bedrukking gaan "barsten" of loslaten. Bij grote bedrukkingen kunnen eerder kleine barsten ontstaan.
Hier kunnen zijn wij niet aansprakelijk voor, dit is het natuurlijk verloop van het materiaal.

Uiteraard doen wij ons best om materiaal van de beste kwaliteit te gebruiken.